Klassieke homeopathie en kinderen

Ieder kind heeft wel eens wat. Je kind kan steeds verkouden zijn, oorpijn hebben, snel afgeleid zijn, rusteloos zijn, angstig zijn of last hebben van intense jeuk. Als ouder willen we graag wat doen. Soms voelen we ons zo machteloos. Maar hoe weet je nu als ouder wat in zo'n situatie een juiste aanpak is. De ouders die ik ontmoet vinden een persoonlijke behandeling zeer wezenlijk. Ik bied je een aanpak helemaal afgestemd op je kind want immers geen enkel kind is hetzelfde.

In het consult staat je kind centraal. Ik vind het belangrijk dat zodra een kind kan praten, het kind zelf z'n zegje mag doen. De informatie die je kind mij zelf verschaft is van wezenlijk belang om een juiste remedie te vinden. Pas dan wanneer je kind(je) geen antwoord weet, richt ik mij tot jou, als ouder.

Door het vragen naar alledaagse dingen komt er meestal wel een gesprek(je) op gang. Bij de jonge kinderen zal het gesprekje met name gaan over wat ze lekker vinden om te eten, hoe hun slaapkamer eruit ziet, waar ze graag naar kijken op tv, namen van de vriendjes en vriendinnetjes, wat ze het allerleukste vinden op het kinderdagverblijf, peuterspeelzaal of kleutergroep, welke dieren ze leuk of juist beangstigend vinden.

Hoe ouder uw kind is en hoe meer spraakzaam hij/zij is hoe verder de vragen gaan zoals bijvoorbeeld met welke kinderen zij absoluut niet om willen gaan, moeilijke en makkelijke vakken, dromen, iets te vertellen over het favoriete boeken, computerspel, hobby's, sites op internet. Ik ben altijd zeer geïnteresseerd in favoriete video's en vlogs op bijvoorbeeld Youtube of andere community's, gaming zoals . Kinderen krijgen tijdens het consult de mogelijkheid om de interpaginas, video of rollenspelkarakter aan mij te tonen en er meer over te vertellen. Op een zo speels mogelijke manier komen dan vervolgens de gezondheidsvragen aan bod.

Naast het persoonlijke verhaal van uw kind, zal ook de zwangerschap, bevalling, reacties op vaccinaties en algehele ontwikkeling tot het heden, aan bod komen. Wat het kind niet vertelt maar wel laat zien of horen, neem ik natuurlijk ook mee. U kunt hierbij denken aan tics, rare geluidjes, rusteloos gedrag of hoe hij/zij speelt met het aanwezige speelgoed in mijn praktijk. Aan de hand van al deze informatie kies ik dan een homeopathisch remedie. Deze remedie zet gezondheid van je kind weer in beweging.

Kinderen reageren vaak heel goed op homeopathische middelen. Ze knappen weer op, raken weer in balans, krijgen meer weerstand, worden rustiger en gaan zich beter ontwikkelen. Een paar voorbeelden van veel voorkomende gezondheidsvragen bij kinderen binnen mijn praktijk zijn: gebrek concentratie, agressief gedrag, niet kunnen in- of doorslapen, faalangst, chronisch oorontstekingen, hyperactiviteit, autisme, adhd, ppdnos en huilbaby's.

Close Window