Jan Dingemans klassiek homeopaat

Van kinds af aan ben ik al geïnteresseerd geweest in niet alledaagse levens- en zienswijze op gezondheid, leven en dood. Ik ben ergens in 1990 gaan kijken op een open dag op de Hogeschool voor Natuurgeneeskunde te Arnhem. Ik was toen gelijk verkocht en heb mij meteen ingeschreven voor de beroepsopleiding voor Natuurgeneeskundig therapeut. In het derde leerjaar ben ik overgestapt van de Hogeschool voor Natuurgeneeskunde naar de Academie voor Natuurgeneeskunde Zuidnederland te Eindhoven. Op deze academie kon ik namelijk mij verdiepen en afstuderen in het vak van klassiek homeopaat.

In 1993 ben ik gestart met mijn praktijk als klassiek homeopaat. Stap voor stap is mijn praktijk gegroeid in de loop der jaren. De eerste jaren ontving ik mijn cliënten aan huis op onze zolderkamer. Elke keer mijn cliënten door het hele huis heen was echt niet meer te doen en was eigenlijk niet zo professioneel. In 1996 hebben mijn vrouw en ik besloten om een stuk aan ons huis aan te bouwen zodat ik mijn cliënten beneden kon ontvangen. Al ruim 20 jaar heb ik zo duizenden mensen zo ontvangen en gezondheid van mij cliënten in beweging kunnen zetten. 


Passie en enthousiasme

Mijn vak als klassiek homeopaat spreekt mij met name aan omdat je dagelijks in contact komt met mensen uit alle leeftijdsfases (van 0 tot 100 jaar) die allemaal hun eigen verhaal te vertellen hebben. Aan de hand van dit unieke verhaal zoek ik een remedie die een verandering bewerkstelligt van ziekte naar gezondheid. Het is elke keer weer spannend om te zien en te ervaren wat er allemaal plaats vindt tijdens en na het consult. Hier haal ik heel veel energie, passie en enthousiasme uit. Ik verbaas mij nog elke dag wat de mogelijkheden zijn van homeopathie. Een homeopathische remedie kan soms al in seconden een omslag geven in processen die soms al maanden of jaren sluimeren.

Ik vind het leuk om andere mensen kennis en enthousiasme bij te brengen voor dit geweldige vak en geef regelmatig lezingen, workshops en cursussen bij allerhande organisaties en natuurlijk binnen mijn eigen praktijk.

Mijn gezinssituatie

Ik ben in 1961 geboren en ben een echte Wolluker (Da's dialect voor iemand die geboren en getogen is in Waalwijk) Ik ben al heel lang getrouwd getrouwd met mijn vrouw en samen hebben wij twee zonen en een dochter.

Close Window